Produkter
Produkt Antal Pris

Inga produkter i kundvagnen.

Meny

Betongslodor

Nordisk Maskin erbjuder ett brett sortiment av betongslodor för alla behov inom bygg- och anläggningsindustrin. Vårt utbud inkluderar produkter från svenska Swepac, vilket garanterar produkter av högsta kvalitet. Oavsett om du behöver en enkel handsloda för mindre projekt eller en mer avancerad åkbar sloda för större ytor, har vi verktygen för att hjälpa dig uppnå en perfekt finish på dina betongytor. Kontakta oss gärna för rådgivning och support i valet av rätt utrustning för ditt projekt. Lär dig mer om betongslodor

-4%
Swepac - Betongsloda FBP
SWEPAC Swepac | Betongsloda FBP
13125 kr
Leasa från 189 kr / mån
Lägg i kundvagn
Swepac - Betongsloda FBE
SWEPAC Swepac | Betongsloda FBE
13375 kr
Leasa från 193 kr / mån
Lägg i kundvagn
Swepac - Betongsloda FBP-H, Honda GX25
SWEPAC Swepac | Betongsloda FBP-H, Honda GX25
20125 kr
Leasa från 291 kr / mån
Lägg i kundvagn
Swepac - Betongsloda FBP-H, batteridriven
SWEPAC Swepac | Betongsloda FBP-H, batteridriven
25375 kr
Leasa från 366 kr / mån
Lägg i kundvagn
Swepac - Betongsloda SV 23E
SWEPAC Swepac | Betongsloda SV 23E
37375 kr
Leasa från 540 kr / mån
Lägg i kundvagn

Betongslodor – användningsområden

En betongsloda är ett essentiellt verktyg inom betongarbete, utformat för att jämna ut och kompakta färsk betong till en slät yta. Detta verktyg är avgörande för att uppnå önskad finish på betonggolv, väggar och andra konstruktioner där en jämn och hållbar yta är av yttersta vikt. Betongslodorna används flitigt inom både bostads- och kommersiella byggprojekt för att säkerställa att betongytor inte bara ser bra ut utan också har en lång livslängd och hög motståndskraft mot slitage.

Typiska egenskaper hos en betongsloda

En typisk betongsloda består av en platt metallskiva eller en rad av skivor som vibrerar över betongytan. Detta uppnås vanligtvis med en elektrisk eller bensindriven motor som genererar vibrationer. Motorhöljet på en betongsloda är ofta utrustat med en omkopplare för att enkelt slå på och stänga av enheten, vilket möjliggör enkel hantering och kontroll under arbetet.

Olika typer av betongslodor och deras fördelar

Det finns flera typer av betongslodor tillgängliga på marknaden, inklusive handdrivna, mekaniska och åkbara modeller. Handdrivna slodor är idealiska för mindre ytor och detaljarbete, medan mekaniska och åkbara slodor erbjuder ökad effektivitet och enhetlighet för att bearbeta större ytor. Valet av sloda bör baseras på projektets storlek, betongytans karaktär och de specifika kraven på slutresultatet.

Manuella och mekaniska betongslodor

Manuella betongslodor kräver fysisk ansträngning och är mest lämpliga för mindre ytor eller för att arbeta i hörn och kanter där större maskiner inte kommer åt. Mekaniska betongslodor, å andra sidan, drivs av motorer och kan vara antingen åkbara eller skjutbara. Dessa är mer effektiva för större ytor och kan spara mycket tid och arbetskraft.

Åkbara betongslodor

Åkbara betongslodor är stora, mekaniska maskiner som operatören kan sitta på och köra över betongytan. Dessa maskiner är utrustade med stora, roterande blad som effektivt slätar ut och kompakterar betongen över stora ytor. De är idealiska för användning i stora kommersiella eller industriella projekt där stora betongytor behöver bearbetas.

Att tänka på vid val och användning av betongsloda

När du väljer betongsloda är det viktigt att överväga flera faktorer, såsom typen av betongarbete, ytan som ska bearbetas och de önskade egenskaperna hos den färdiga ytan. Det är också viktigt att regelbundet underhålla och rengöra din betongsloda för att förlänga dess livslängd och upprätthålla optimal prestanda. Nordisk Maskin erbjuder inte bara ett brett utbud av betongslodor utan även expertis och support för att säkerställa att du får den mest lämpliga utrustningen för ditt projekt.

Vanliga frågor om betongslodor

  • Hur väljer jag rätt typ av betongsloda för mitt projekt? Valet beror på projektets storlek och typ av betongyta. För mindre ytor och detaljarbete kan en handdriven sloda vara lämplig, medan större ytor kan kräva en mekanisk eller åkbar sloda för effektivare arbete.
  • Hur underhåller jag min betongsloda? Regelbunden rengöring och kontroll av sloddelen är viktigt för att upprätthålla slodans prestanda. Se till att rengöra slodan efter varje användning och förvara den på ett torrt ställe för att förhindra korrosion.